В Україні запускають фонд стартапів, за кошти якого планують надавати державну підтримку новітнім підприємствам.

Про це заявив Володимир Гройсман, передає «Інтерфакс-Україна».

Він заявив, що 400 мільйонів гривень будуть спрямовані на підтримку стартапів. Планується видавати стартапам на ранній стадії гранти обсягом від 25 до 75 тисяч доларів.

За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, Кабмін призначив наглядову раду, до складу якої увійшли Олена Кошарна (Horizon Capital), Леся Севрук (ECG), Вікторія Тігіпко (TA Ventures), Чарльз Вайтхед (Cornel Tech), заступник міністра фінансів Юрій Гелетій, Олександр Риженко (Держагентство з електронного урядування) та Дмитро Шимків (Darnitsa).

Маркарова зазначила, що наглядова раду оголосить конкурс, оцінюватиме проєкти і вибере переможців, з якими будуть підписані договори про надання грантового фінансування.

Заявки з вересня можна буде подавати онлайн на порталі фонду, потім конкурсна комісія оцінить проєкти, проведе «живий пітчинг», визначить переможця, з яким буде укладено договір.

Повідомляється, що під час відбору будуть оцінюватися технічна і комерційна можливість реалізації проєкту. Основні критерії - інноваційність, комерціалізація, команда і фінанси, а також стійкість проєкту.

Нагадаємо, що Зеленський доручив Кабміну розробити і подати в Раду законопроєкт про посилення радіаційної безпеки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ