Бюджет розвитку Львівської МТГ за 5 місяців 2021 року  отримав лише 114,6 млн гривень замість запланованих 311,9 млн гривень.  Тобто його виконання становить лише 55,9% .

Про це на своїй сторінці у  Фейсбук повідомила голова постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Наталія Шелестак.

Водночас за 5 місяців загальний фонд по доходах був виконаний на 97,3 відсотка. Доходи становили 3 427,8 млн гривень, а план був розрахований на 3 523,3 млн гривень.

Депутатка зазначила, що менше коштів, аніж запланували, надійшло з таких джерел доходів:

  • податок про доходи від фізичних осіб;
  • акцизний податок;
  • орендна плата за землю;
  • земельний податок;
  • податок на нерухоме майно;
  • плата за оренду майна.
Натомість бюджет розвитку за 5 місяців цього року поповнився на 114,6 млн гривень, при плані 311,9 млн гривень. Тобто його виконання становило лише 55,9 відсотка.

Так, всього від січня до травня 2021 року надходження становить 12,9% до плану на рік.

Як пояснила «Вголосу» Наталія Шелестак, те, що загальний фонд бюджету буде недовиконано, можна було очікувати.

«Був ковідний період і ми розуміли, що якусь частину коштів ми недоотримаємо», - сказала вона.
А ось чому недовиконано бюджет розвитку, депутатка не розуміє.  Відтак профільна комісія планує заслухати звіти керівника управління комунальної власності Інну Свистун та керівника управління земельних ресурсів  Сергія Коровайника.
«Ми хочемо значи, чи були підготовлені до продажу об'єкти, коли їх продадуть та коли надійдуть кошти до бюджету. Адже якщо вони збираються продавати їх наприкінці року, то ми не встигнемо освоїти ці кошти. Вже півроку минуло, а нічого не зроблено.  І через брак коштів не проводяться важливі соціальні проєкти в освіті та медицині», - пояснила Наталія Шелестак своє обурення.

Читайте більше новин від ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ