Таке рішення з ініціативи депутата від ВО «Свобода» Олега Панькевича було ухвалено 28 січня 2016 року на засіданні бюджетної комісії Львівської обласної ради, інформує прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Як зазначив у своєму виступі Олег Панькевич, Львівська обласна рада минулого скликання запровадили одноразові виплати політичним в’язням, малолітнім політичним в’язням, дітям, народженим у місцях позбавлення волі батьків, й особам, які зазнали репресій в окупованій Україні в 1940-1950 роках. «Тоді ця доплата була в розмірі 300 гривень й очевидно, що необхідно підвищувати суму допомоги з огляду на інфляцію та складну соціально-економічну ситуацію в державі», – зазначив він.

За словами депутата, на Львівщині зараз налічують близько 8 тисяч осіб зазначених категорій.

Нагадаємо, раніше Олег Панькевич звернувся до голів Львівської облдержадміністрації та обласної ради щодо передбачення коштів у 2016 році на доплату до пенсій політичним в’язням та репресованим. Депутатський запит про це було виголошено на сесії обласної ради 12 січня 2016 року.

Як ідеться в запиті, до фракції ВО «Свобода» в обласній раді звернулися представники обласного Товариства політв’язнів і репресованих та Спілки політв’язнів України з проханням при розгляді бюджету області на 2016 рік передбачити кошти на доплату до пенсій політичним в’язням, малолітнім політичним в’язням, дітям, народженим у місцях позбавлення волі батьків, й особам, які зазнали репресій в окупованій Україні в 1940-1950 роках. Громадські організації просили зважити на економічну ситуацію в державі, суттєву інфляцію, похилий вік та незадовільний матеріальний стан зазначених категорій.

ІА "Вголос": НОВИНИ