Блок Юлії Тимошенко пропонує провести теледебати між його лідером і лідером Партії регіонів Віктором Януковичем під час кампанії на вибори Верховної Ради. Про це повідомив заступник лідера блоку Микола Томенко під час круглого столу «Організація дебатів під час передвиборчої кампанії: проблеми законодавчого врегулювання і досвід проведення», передають «Українські новини».

На думку Томенка, можна було б провести дебати між Тимошенко і Януковичем як двома лідерами передвиборчої кампанії і претендентами на посаду прем’єр-міністра. «Ми згодні дебатувати тільки з основними конкурентами на виборах», - сказав Томенко.

При цьому він нагадав, що раніше Тимошенко вже пропонувала зустрітися на теледебатах щодо газового питання з виконувачем обов’язків прем’єр-міністра Юрієм Єхануровим, велися переговори з цього приводу з телекомпаніями, але Єхануров не зміг виділити для цього час.

При цьому він висловив сумнів, що технічно можливо провести повноцінні теледебати між усіма 45 суб’єктами виборчого процесу.

На думку Томенка, можна було б відібрати за результатами соціологічних опитувань 10 лідерів кампанії, розбити їх на 5 пар й у такому форматі провести дебати.

Він наголосив, що під час дебатів сторони мають висловити свої думки щодо основних аспектів роботи майбутнього уряду - економічних, соціальних.

Крім того, кандидат у депутати від БЮТ, журналіст Андрій Шевченко відзначив, що при проведенні дебатів необхідно дотримуватись принципів рівності суб’єктів виборів.

На його думку, можна провести дебати між усіма партіями і блоками, розбивши їх на групи по 4-5, і ще між лідерами – на пари.

Крім того, учасники круглого столу наголосили на необхідності проведення теледебатів перед парламентськими виборами, але відзначили, що вони навряд чи відбудуться через технічні труднощі і недостатню зацікавленість телекомпаній у цьому.

ProUa

ІА "Вголос": НОВИНИ