БЮТ наполягатиме на тому, щоб всі фракції Львівської облради мали по одному заступнику. Про це «Прес-тайму» заявив нардеп Степан Курпіль.

«Ми ставили умову, щоб у голови облради були заступники також від «Свободи» і УНП, ця умова не дотримана головою ради, рішення не прийняті, отож будуть тривати консультації», - сказав Курпіль.

Степан Курпіль вважає, що збільшення кількості заступників з 3 до 4 сприятиме більш ефективній роботі керівництва облради.

«Минулого разу було три заступника голови облради. Думаю, що якщо раніше було 81 депутат у складі Львівської облради, а зараз 120 депутатів , то, відповідно. і заступників повинно бути не три, а чотири чи п'ять. Це не проблема, якщо це сприятиме більш ефективній роботі, це тільки плюс», - сказав Курпіль.

Як повідомляло агентство, вчора, 28 квітня, Львівська міська рада не змогла обрати заступників голови облради. Фракції УНП, БЮТ і «Свобода» відмовилися брати участь у голосуванні. На посаду першого заступника голови ради пропонувався Микола Горинь („Наша Україна", НРУ), а на заступників голови: Андрій Парубій („Наша Україна", НСНУ), Лев Закарчишин („Пора") та Іван Денькович (БЮТ, ВО „Батьківщина").

28 березня головою Львівської облради було обрано першого заступника голови Львівської ОДА, висуванця „Нашої України" Мирослава Сеника.

До Львівської облради потрапили 6 політичних сил: „Наша Україна" - 44 депутати, БЮТ - 41 депутат, УНП - 10 депутатів, ВО „Свобода" - 10 депутатів, „Пора" - 9 депутатів, ПППУ - 6 депутатів.

Згідно закону про місцеве самоврядування голова облради рекомендує на затвердження депутатів одного заступника.

Прес тайм

ІА "Вголос": НОВИНИ