”Для блоку, який є в опозиції, підписання будь-якої політичної угоди просто не потрібне”, - заявив народний депутат, член фракції блоку Тимошенко у Верховній Раді Андрій Шкіль.

За його словами, БЮТ не підписуватиметься під текстом „Універсалу національної єдності”, який запропонував учора на „круглому столі” з політичними лідерами та громадськістю головам парламентських фракцій Президент України.

„Що значить політична угода? Розширення антикризової коаліції? Так ми давно і остаточно для себе вирішили, що брати участі в цьому категорично не будемо”, - наголосив Андрій Шкіль.

За словами нардепа, поки що БЮТ ніяк не змінюватиме тактики своїх дій й чекатиме, як розвиватимуться події далі: вступить чи ні в антикризову коаліцію блок „Наша Україна” чи ж буде утворена коаліція у новому форматі, або ж Президент розпустить парламент.

Поряд з тим, сам факт проведення „круглого столу” Віктора Ющенка з лідерами парламентських політичних сил та громадськістю Андрій Шкіль вважає позитивним.

„Проводити такі „круглі столи” доцільно. Вчора ми зрозуміли причини багатьох протиріч в політичному середовищі України. Зокрема, зрозуміли, чим КПУ відрізняється від всіх інших політичних сил. Вони не просто ліві, але й цілком анти західні”, - зазначив Андрій Шкіль.

Обсерватор

ІА "Вголос": НОВИНИ