Блок Юлії Тимошенко критикує блок партій «Наша Україна» за висунення умов щодо розподілу ключових посад при підписанні угоди про створення парламентської коаліції після виборів Верховної Ради. Про це на прес-конференції журналістам повідомив один з лідерів БЮТ Микола Томенко, передають «Українські новини».

За його словами, БЮТ одержав лист, підписаний одним з лідерів «Нашої України» Романом Безсмертним, до якого є доповнення із 10 сторінок і перераховані всі ключові державні посади.

«Наша Україна» пропонує політичним силам, які готові створити коаліцію, розподілити посади при укладенні угоди.

Томенко сказав, що БЮТ виступає проти такої пропозиції. «Ми пропонуємо не займатися дерибаном нашим колегам», - сказав Томенко.

За його словами, у разі розподілу посад вже зараз немає сенсу проводити парламентські вибори.

У свою чергу БЮТ пропонує укласти угоду, де будуть обумовлені загальні принципи формування коаліції.

Серед них Томенко назвав повернення в держвласність незаконно приватизованих підприємств, денонсацію україно-російської газової угоди від 4 січня, невходження в коаліцію політичних сил, які виступають за федералізацію країни і виступають з сепаратистськими заявами і ряд інших.

На слова Томенка, БЮТ виступає за формування насамперед загальних принципів коаліції.

Визначати принципи формування уряду, на слова Томенка, варто за підсумками парламентських виборів.

Як повідомлялося, 30 грудня 2005 року Президент Віктор Ющенко виступив проти того, щоб партії і блоки виставляли попередні умови, зокрема претензії на державні пости, при формуванні коаліції за підсумками виборів Ради.

Після набуття чинності нової редакції закону про вибори депутатів Ради і з 1 січня - нової редакції Конституції, вибори до парламенту проходять на пропорційній основі, яка передбачає, що громадяни України обирають парламент, голосуючи за ту або іншу політичну партію.

Кабмін формується коаліцією, в яку входять більше 225 депутатів Ради.

ProUa

ІА "Вголос": НОВИНИ