Блок Юлії Тимошенко готує документ про співпрацю, який запропонує підписати Соціалістичній партії і виборчому блоку «Наша Україна». Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник керівника виборчого блоку БЮТ Микола Томенко, інформує «ЛІГАБізнесІнформ».

За словами Томенко, якщо соціалісти і блок «Наша Україна» погодяться підписати такий документ, то всі громадяни зможуть побачити, які зобов’язання бере на себе кожна з політичних сил. Представник БЮТ відзначив, що головною умовою для блоку буде «не зрадити Україну і не зрадити Майдан».

Томенко запевнив журналістів, що документ готується відповідно до європейських норм і в ньому будуть чітко виписані цінності, які підтримують політичні сили. Заступник керівника БЮТ розповів, що в документі будуть прописані умови висунення Прем’єр-міністра. За словами Томенка, та сила, яка набере найбільше голосів, матиме право вибирати: висувати кандидатуру Прем’єр-міністра або спікера.

Представник керівництва блоку відзначив, що партії, які підпишуть документ, візьмуть на себе зобов’язання не укладати угод з конкретним переліком політичним сил. Томенко при цьому наголосив, що найімовірніше це будуть комуністи і Партія регіонів. Що стосується Блоку Литвина, то це, за словами Томенка, стане предметом дискусій, оскільки БЮТ виступає проти співпраці з цим блоком, тоді як «Наша Україна» - за.

Нагадаємо, днями, перебуваючи з робочим візитом у Львові, лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що ніколи не ставила самоціллю отримання посади прем’єр-міністра. Відповідаючи на питання журналістів, чи буде вона вимагати посади прем’єра в разі коаліції з «Народним Союзом «Наша Україна» в новому парламенті, Тимошенко наголосила: «Єдине, чого я хочу - це відстоювати інтереси України і Ющенка. Врешті-решт, тепер уже пізно «вимагати» посаду прем’єр-міністра у Президента, оскільки тепер це вирішує не Президент, а народ України».

ProUa

ІА "Вголос": НОВИНИ