[media=167524,167525,167526,167527] 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

«Співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність організованого угруповання, яке налагодило нелегальні пасажирські перевезення з тимчасово окупованих терористами територій через державний кордон України. Зловмисники здійснювали перевезення пасажирів автобусами з тимчасово окупованого Луганська до Одеси та в зворотному напрямі», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для уникнення перетину лінії розмежування маршрут пролягав через україно-російський кордон, зокрема, через тимчасово непідконтрольні державним органам України пункти пропуску на кордоні з Російською Федерацією.

«При цьому перевізники ще й сплачували «податки» до бюджету «ЛНР»», – додали у відомстві.

Повідомляється, що СБУ спільно з поліцією та органами прокуратури затримали на Харківщині організатора нелегального бізнесу та трьох учасників угруповання, яке здійснювало відповідні перевезення. Під час обшуків у них вилучили схему маршруту автобуса, погоджену з так званим «Міністерством транспорту ЛНР», посадочні талони, печатки зареєстрованих в «ЛНР» підприємств, свідоцтва платників податків «ЛНР» тощо.

«Наразі ж зловмисникам оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство», – йдеться у повідомленні відомства.

ІА "Вголос": НОВИНИ