В ООН назвали воєнним злочином смертний вирок трьом іноземним бійцям в «днр».

Про це повідомляє CNN.

За словами речниці Управління Верховного комісара ООН з прав людини Равіни Шамдасані, з 2015 року ООН зауважує, що «так звана «судова влада» в самопроголошених «республіках» не дотримується основних гарантій справедливого судового розгляду, таких як публічне слухання, незалежність і неупередженість суду, а також право не змушувати підозрюваних давати свідчення.

"Такі судові процеси над військовополоненими рівносильні воєнному злочину. УВКПЛ стурбоване тим, що так званий «верховний суд» самопроголошеної «днр» засудив трьох військовослужбовців до смерті. За словами українського командування, ці люди входили до складу ЗСУ, і якщо це так, то вони не повинні розглядатися як найманці, – йдеться у її заяві. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», суд самопроголошеної «днр» засудив до страти трьох іноземних громадян, які брали участь у воєнних діях у складі української армії. Підданих Великої Британії Шона Піннера й Ейдена Асліна та марокканця Брагіма Саадуна звинуватили у «найманстві та діях, спрямованих на захоплення влади».

ІА "Вголос": НОВИНИ