Росію у майбутньому чекає розширення і частка в «новому Всесвітньому збиранні земель».

Про це написав колишній помічник президента Росії Владислав Сурков у колонці для російських ЗМІ, повідомляє «Главред»

За словами Суркова, зараз світ насолоджується своєю багатополярністю, парадом пострадянських націоналізмів і суверенітетів, проте в подальшому повернуться глобалізація і інтернаціоналізація і «накриють це сутінкове багатополяр'я».

«І Росія отримає свою частку в новому Всесвітньому збиранні земель (вірніше, просторів), підтвердивши свій статус одного з небагатьох глобалізаторів, як бувало в епохи Третього Риму або Третього Інтернаціоналу», – вважає колишній помічник диктатора.

Сурков також пояснив, що Росія буде розвиватися не тому, що це добре чи погано, а «тому що це фізика».

Зазначимо, Владислава Суркова вважають ідеологом та безпосереднім організатором захоплення Росією Криму та війни на Донбасі. Також про нього відомо, від початку подій 2014 і аж до 2020 року, коли Сурков пішов з посади помічника президента РФ, він безпосередньо курував у російській владі питання, пов’язані із так званими ЛНР та ДНР. У російському політикумі Сурков має репутацію мислителя та візіонера, також він є автором кількох художніх книжок.

Раніше повідомлялося, що Владислав Сурков, який раніше виконував роль неформального координатора угруповань «ДНР»-«ЛНР» й стояв біля витоків «русской весны», може знову повернутися до кураторства окупованою частиною Донбасу. 

Суркова було звільнено з адміністрації Путіна у лютому 22 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ