Про це повідомляє Businessinsider. 

У 2017 році чистий прибуток Chanel становив $1,79 млрд – на 18,6% більше в порівнянні з попереднім роком. Виручка модного будинку зросла на 11,5% – до $ 9,62 млрд.

Цей показник перевищує результати брендів Gucci і Hermes, але, ймовірно, поступається фінансовим успіхам Louis Vuitton, яка входить до складу найбільшого світового виробника товарів класу люкс LVMH.

На рахунках Chanel також є $2,2 млрд, тоді як борг компанії залишається порівняно невеликим.

«Наші сильні фінанси дозволяють нам залишатися незалежною компанією і фокусуватися на довгостроковому розвитку», – заявив головний фінансовий директор Chanel Філіп Блонд'є.

Разом з тим, він розповів, чому компанія вирішила оприлюднити фінансові дані.

«Ми зрозуміли, що настав час представити факти про те, ким ми є: компанія з доходом у 10 мільярдів доларів», – підкреслив Блондьйo.

Така заява може бути реакцією на чутки про можливе поглинання Chanel іншим гігантом – французькою компанією LVMH. Французькі ЗМІ повідомили про це на початку року. Проте, виконавчий директор LVMH Бернар Арно спростував цю інформацію.

Поряд з фінансовими результатами Chanel також повідомила, що вперше з 50-х років ХХ століття компанія проведе масштабну реструктуризацію. Зокрема, йдеться про перехід усіх підприємств у склад однієї холдингової компанії. Вона буде називатися Chanel Limited, а її штаб-квартирою стане Лондон. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ