У Києві під посольство Російської Федерації на акцію “Час не лікує” вийшло близько 100 матерів, дружин та дітей українських військових, які загинули внаслідок російської агресії на Донбасі.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як зазначається, учасники акції - жінки та діти - тримали в руках портрети чоловіків та батьків, а також плакати “Путінці, схаменіться! Припиніть робити зло!”. Представники родин загиблих військових також причіпили до воріт посольства старі кросівки зі слідами “крові” та пожовклі соняшники, серед яких загинули українські військові - як нагадування про злочини Російської Федерації.

Учасники пікету також нагадали, що через шість років після Іловайського котла досі не надано належну оцінку діям військового керівництва РФ, а російські генерали, які давали накази на розстріл колони українських військових, досі не засуджені та не оголошені у міжнародних розшук.

Організаторка акції, голова «Об’єднання дружин і матерів бійців-учасників АТО», Наталія Музика закликала парламентську фракцію  «Слуга народу» надати своїх представників до Тимчасової слідчої комісії у Верховній раді та активізувати розслідування подій 2014-2015 років.

«За три роки у справі Іловайська, Дебальцевого так нічого і не зроблено», – заявила вона.

Після пікету під будівлею російського посольства, жінки вирушили до будівлі Офісу Президента, де вимагали покарання винних у загибелі українських військових і добровольців. Матері та дружини загиблих воїнів закликали Президента Володимира Зеленського зустрітись з ними та розсекретити документи щодо подій в Іловайську, Дебальцевому і Слов'янську.

За словами учасників акції, у загибелі українських бійців в двох “котлах” на Донбасі винні не тільки російські війська та їхні найманці, а й колишнє військове керівництво ЗСУ - зокрема, колишній президент Петро Порошенко, екс-начальник Генштабу Віктор Муженко та колишній міністр оборони Валерій Гелетей.

Пікетувальники також наголосили на тому, що влада повинна назвати прізвища винних у діях, які спричинили до оточення і масових розстрілів українських бійців в Іловайську і Дебальцевому.

Нагадаємо, сьогодні в Україні вшановують пам’ять загиблих захисників України.

[media=84269,84271,84273,84275,84277,84279,84280,84282,84283,84285,84288,84290,84292,84294]

ІА "Вголос": НОВИНИ