Колишній голова Фонду держмайна Михайло Чечетов заперечує достовірність копій протоколів його свідчень представникам Міністерства внутрішніх справ, які у понеділок оприлюднив один з лідерів БЮТ Михайло Бродський.

"Це повторення скандалу з плівками майора Мельниченка", - заявив Чечетов. При цьому він зазначив, що "можна змонтувати все, що завгодно".

На питання, чи мав місце сам факт надання Чечетовим свідчень у МВС, екс-голова ФДМ відзначив, що "при новій владі в МВС перебувало півкраїни".

Чечетов також пов'язав оприлюднення даних свідчень з "боротьбою навколо права власності на Нікопольський завод феросплавів".

Як повідомлялося, у понеділок на прес-конференції Бродський оприлюднив копії свідчень Чечетова МВС, згідно з якими екс-голова ФДМ одержував вказівки від, на той час, президента Леоніда Кучми.

Зокрема, серед вказівок було "прийняти і прислухатися до ініціатив", "вислухати і за можливістю задовольнити прохання" Віктора Пінчука щодо приватизації "Криворіжсталі", Нікопольського заводу феросплавів.

Відповідно до тексту розданих копій свідчень, рекомендація Кучми прийняти Пінчука з питання НЗФ була сприйнята Чечетовим "як команда допомогти Пінчуку приватизувати дане підприємство".

Бродський також заявив, що фракція Блоку Юлії Тимошенко у вівторок, 17 січня, ініціюватиме направлення парламентського запиту до генпрокурора щодо порушення кримінальної справи на підставі свідчень Чечетова.

Українська правда з посиланням на УНІАН


ІА "Вголос": НОВИНИ