[media=111803,111806,111808,111810] 

Відповідно до Меморандуму, вже навесні 2016 року за допомогою підтримки чеських фахівців перша українська партія військового бронетранспортеру «Дозор-Б» буде доведена до стандартів «НАТО», повідомляє кореспондент «Вголосу».

Як зазначив заступник генерального директора ДК «Укроборонпром» Артур Херувімов, бронетранспортер «Дозор-Б», виготовлений на Львівському бронетанковому заводі, сертифікують за стандартами НАТО.

«Це означає, що машину буде адаптовано та уніфіковано під військову техніку, яку використовують члени країн НАТО. Після цього нею зможуть користуватися абсолютно різні війська у різних країнах. Тож під час доведення машини до «натовських» стандартів, буде замінено систему радіозв’язку, захисту, озброєння уніфіковано за калібрами», – пояснив Артур Херувімов.

Він також додав, що європейські партнери допоможуть достатньо швидко сертифікувати техніку, пройти випробування на полігонах.

Своєю чергою технічний директор чеської державної компанії «VOP» Отто Янда сказав, що вони зацікавлені у співпраці, бо побачили, що концерн може не лише ремонтувати військову техніку, а й виробляти її з нуля.

«Ми вирішили підписати Меморандум, оскільки і українське підприємство, і наше – обидва мають достатню гарну основу для співпраці, а у подальшому, сподіваємося, на впровадження інших проектів», – запевнив Отто Янда.

Як писав «Вголос», львівський бронетанковий завод випустив першу партію новітніх «Дозор-Б». Під час випробувань броньовик втопили в болоті.

ІА "Вголос": НОВИНИ