Про це під час сесії Верховної Ради заявив народний депутат України від ВО «Свобода», голова підкомітету з питань оцінки законопроектів щодо впливу на показники бюджету та відповідності бюджетному законодавству Юрій Левченко.

«Наприклад, в об’єднаній навколо районного центру територіальній громаді серед виборців десь 60-70% – мешканці райцентру. Очевидно, що депутати працюватимуть на інтереси районного центру – тобто на своїх виборців, і більшість грошей піде в райцентр. Селам же від таких об’єднань користі майже немає», – заявив свободівець.

Народний обранець наголосив на тому, що у законопроектах щодо об’єднання територіальних громад постійно фігурує слово «добровільне», однак насправді рішення ухвалюють сільські та міські ради, яких примушують це робити відповідно до перспективного плану, ухваленого виконавчою владою.

«Давайте говорити відверто – ніякого добровільного об’єднання громад немає, доки немає закону про місцевий референдум. Депутати, що дбають про добробут українців, не повинні голосувати за законопроекти, де насправді немає жодної добровільності в ухваленні рішень», – наголосив Юрій Левченко.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла за основу і в цілому закон №5520 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей добровільного об'єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів», підтриманий 232 народними депутатами.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ