Про це йшлося під час екстреного засідання правління обласного об’єднання організації роботодавців України та волинської влади. 

Як повідомили власкору «Вголосу» у відділі інформаційної роботи Волинської ОДА, 5 серпня цього року наказом голови Державної фіскальної служби України великі підприємства зобов’язуються перейти на обслуговування до так званих офісів великих платників податків, а відповідних структур в Україні є лише 5.

Волинянам, а йдеться про 17 підприємств, таких як СКФ, «Кроноспан», «Волиньгаз», ДП «Завод «Мотор» та інші, доведеться їздити аж до Львова. Крім необхідності час від часу долати чималу відстань, це також негативно вплине на бюджет області. Адже автоматичне переведення потужних підприємств, які працюють на Волині, означає й переведення податку на прибуток.

«На порядку денному – лише одне питання: наслідки набуття чинності згаданого документа, – зауважив голова правління Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців, генеральний директор ВАТ «СКФ Україна», Володимир Цибульський. – Питання – складне. Тому ми вийшли з пропозицією до федерації роботодавців і представників в інших областях ініціювати відповідні збори, щоб донести свою позицію представникам влади вищого рівня».

Максимальне сприяння в цій ситуації пообіцяв голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Урешті учасники зібрання, ретельно обговоривши проблему, ухвалили текст звернення до представників влади вищого рівня.

ІА "Вголос": НОВИНИ