Про це розповів віце-консул Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні Джеремі Літтл під час прес-конференції сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Джеремі Літтл зазначив, що ця лотерея дає можливість отримати візу США українцям, які відповідають простим, але жорстким критеріям. Дата точного початку лотереї та її умови з’являться на офіційному сайті Посольства США. 

«Хочу наголосити, що посольство не інформує учасників лотереї про виграш. Тому, якщо вам пропонують таку інформацію, знайте, що це шахрайство. Процедура заповнення заявки на лотерею є безкоштовною», – розповів віце-консул.

Він наголосив, що цього року для учасників лотереї діє нове правило: фотографії для заявки мають бути зроблені не пізніше ніж за півроку до подання документів.

Джеремі Літтл додав, що переможці лотереї перед тим, як отримати візу, проходять співбесіду в посольстві. Дату інтерв’ю, як і переможців лотереї, визначає комп’ютерна програма.

Крім того, віце-консул США наголосив, що, емігруючи у США, за програмою «Зеленої карти», жодної допомоги від американської держави українці не отримають.

«Емігранти самі повинні подбати про себе. У нас немає коштів, щоб надавати допомогу. І так є дуже багато охочих приїхати у США. Кожен, хто їде, повинен сподіватися лише на себе», – сказав Джеремі Літтл.

Як писав «Вголос», торік 900 тисяч українців зареєструвалися в лотереї «Green Card». 

ІА "Вголос": НОВИНИ