Про це інформує прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Руслан Кошулинський уточнив, що йдеться про комісію з питань євроінтеграції, дерегуляції, зовнішньоекономічної діяльності, транскордонного співробітництва, агропромислового комплексу та зв'язків з українцями за кордоном та комісію з питань паливно-енергетичного комплексу, транспорту, перевезень та зв'язку.

«У керівництві обласної ради намітилася системна криза. Уже на другий рік діяльності Львівської облради заблоковано діяльність двох комісій, які відповідають за важливі напрямки. Такого не було ніколи. Насправді сталося це невипадково. Пригадуємо початок цієї каденції обласної ради, коли більшість формувала комісії. Тоді механічно були роздані керівні посади в комісіях, до того ж, як з'ясувалося згодом, з порушенням законодавства про місцеве самоврядування. Депутати у комісіях з непоєднуваними напрямками швидко зрозуміли, що їхній ККД прямує до нуля, тому і почали масово змінювати комісії. На сьогодні неправильно перекладати цю проблему на керівників фракцій, відповідальність мають нести керівництво обласної ради та президія», – зазначив свободівець.

Нагадаємо, що 19 листопада 2015 року під час першої сесії Львівська облрада з грубими порушеннями затвердила склад постійних депутатських комісій, усупереч вимогам закону визначивши персоналії заступників та секретарів комісій.

Також 30 листопада 2016 року Львівський апеляційний адмінсуд відхилив позов Львівської облради і задовольнив позов депутата-свободівця Руслана Кошулинського щодо протиправного обрання під час роботи першої установчої сесії обласної ради VII скликання заступників голів та секретарів постійних комісій.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ