Депутат Волинської облради від ВО «Свобода» Анатолій Вітів отримав відповідь від прокурора Волинської області Віктора Швидкого на звернення щодо скандальних подій у «Воротневі».

Про це повідомляє власкор «Вголосу».

У відповіді йдеться про те, що за фактом вчинення хуліганських дій на території ботанічного заказника «Воротнів» внесені відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України.

Санкція частини 4 цієї статті зокрема передбачає, що хуліганські дії, якщо вони вчинені зі застосуванням вогнепальної або холодної зброї, караються позбавленням волі на термін від трьох до семи років.

«Упевнений, що організатори та винуватці п’яного нічного дебошу зі застосуванням зброї мають понести заслужені покарання, адже такі дії переходять будь-які межі допустимого й є соціально небезпечними», — наголосив Анатолій Вітів.

Нагадаємо, що 26 вересня на території Молодіжного лісівничого центру державного заказника "Воротнів" зафіксували "нічні розваги" і гульбища високопосадовців лісової галузі. З метою залякування журналістів і громадських активістів, котрі виявили ці факти, була застосована вогнепальна зброя.

ІА "Вголос": НОВИНИ