Про це сьогодні, 23 липня, під час апаратної наради розповів перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, минулого тижня на Львівщині перебувала делегація з Угорщини і була стурбована нещодавнім нападом на околиці Львова групи невідомих у масках на циганський табір, внаслідок чого одна особа загинула.

«Вони приїжджали і запитували, яка ситуація, як триває розслідування. Ми надали вичерпну інформацію. Після цього у п'ятницю відбувся короткий звіт у парламенті Угорщини стосовно поїздки, – зазначив перший заступник голови ЛОДА. Також у мене була домовленість з ними, аби такі речі не траплялися, на випередження вони просили, щоб ми проводили масову роз'яснювальну роботу».  

Відтак, за словами посадовця, сьогодні голови райдержадміністрацій отримали відповідне доручення: якщо на території районів чи міст є поселення ромської нацменшини, до них має бути толерантне ставлення. Він також додав, що просив долучитися до цього процесу і сільських голів та представників поліції.

Як писав «Вголос», у ніч на 24 червня у лісовому масиві на околиці Львова група невідомих у масках напала на циганський табір. Через напад одна особа загинула, ще четверо травмовані.

Патрульна поліція Львівської області затримала сімох осіб, причетних до нападу на ромів у Львові. Передбачається, що всі вони є членами організації неонацистів «Твереза і зла молодь».

Згодом стало відомо, що за причетність до нападу затримали 10 школярів – п'ятьох учнів школи №83, чотирьох учнів школи №36 та одного учня школи №34.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ