Щодня до 50% туристів відмовляються їхати на гірськолижні курорти Австрії через лавинну небезпеку в Альпах. Також є відмови від поїздок на курорти у Німеччині.

Як пише «Інтерфакс-Україна», у деяких районах на 50% готелі не заповненеі. Здебільшого просідають бронювання на короткий термін.

За словами голови ради з туризму в Федеральної економічної палати Австрії Петри Нокер-Шварценбахера, через ногоду деякі курорти вимушено закривалися. Йдеться про федеральні землі Зальцбург, Тіроль та Штирія.

У Німеччині на одному з гірськолижних курортів Берхтесгаден у Баварії повідомляють про часткові ануляції поїздок.

"Люди у курсі, що у горах через сходження лавин гинуть туристи, вони стурбовані, тому багато скасовують свої поїздки. Мова не йде, звичайно, про масові відмови, тим не менш, це негативно позначається на курорті у високий сезон", - сказала Ізабель Штьокл з представництва по туризму громади Берхтесгаден у Баварії.

В Австрії під час масштабних снігопадів, які тривають вже два тижні, у деяких гірських районах випало до семи метрів снігу.

Нинішні снігопади в Австрії та на півдні Німеччини стали найсильнішими за останні 20 років. Загинули не менше дев'яти осіб, серед яких дитина, привалена деревом у Баварії.

ІА "Вголос": НОВИНИ