Про це під час брифінгу у стінах Верховної Ради 9 листопада 2017 року заявив народний депутат-свободівець Михайло Головко, – передає прес-служба Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

Як заявив народний обранець, проголосований більшістю закон фактично відкриває двері для  масового розпродажу стратегічних підприємств та інших державних підприємств.

«Прикро чути від Гройсмана, що держава не може бути ефективним власником. Це маячня. Держава може й повинна бути ефективним власником і менеджером – для цього її керівництво має просто стояти на державницьких позиціях. Ми закликаємо всіх депутатів не голосувати за цей законопроект у другому читанні, аби запобігти продовженню розкрадання майна, яка ще лишилося в державній власності», – прокоментував Михайло Головко. 

Свободівець наголосив, що сьогоднішня економіка України має один із найменших у Європі та світі державний сектор. Якщо Польща, Австрія має по 30%, США – більше 20%, то в Україні – лише 10-12%. За роки незалежності розпродали більше 9 тисяч заводів, фабрик і підприємств за астрономічно низьку суму – менше ніж по мільйону гривень за фабрику. Націоналіст підкреслив, що через таку політику Україна втратила цілі галузі економіки.

«ВО «Свобода» неодноразово наголошувала на тому, що потрібно не розпродувати, а навпаки – повертати в державну власність стратегічні підприємства, зокрема обленерго та енергогенеруючі компанії. Ці законопроекти у нас зареєстровані в парламенті, але влада не хоче їх розглядати. Купка олігархів на приватизованих підприємствах заробляють космічні гроші й обкрадають простих українців, а влада замість протидії цьому хоче остаточно продати за копійки залишки української економіки, гігантів, які можуть складати гідну конкуренцію на світових ринках: Одеський припортовий завод, завод Антонова, «Турбоатом»… Це абсурдно: не можна продавати курку, яка несе золоті яйця», – заявив націоналіст.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ