Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному порталі Міжнародної федерації журналістів.

Це питання обговорювалося в ході прес-конференції на тему «Безкарність за злочини проти журналістів за часів Євромайдану», організованої Національною спілкою журналістів України (НСЖУ), що є філією МФЖ.

Зокрема, в інформації НСЖУ констатується, що сотні журналістів під час демонстрацій на Євромайдані в листопаді 2013-лютому 2014 р були поранені. За даними НСЖУ, були побиті 271 вітчизняний і зарубіжний журналіст (крім Києва, більшість нападів мали місце в Харкові, Черкасах, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі та Криму); 9 репортерів було арештовано або затримано, були зареєстровані 14 фактів нападів на редакції, а так само мав місце 31 випадок загрози фізичного насильства.

«Два журналіста було вбито в Києві в лютому 2014 г. Як повідомляє НСЖУ, «ті тушками» (найманці, які підтримували українську поліцію під час правління Віктора Януковича) був  убитий журналіст газети «Вести» В'ячеслав Веремій. Смертельні поранення отримав на Майдані студент і журналіст Ігор Костенко», - заявлено в повідомленні МФЖ.

Тим часом, в НСЖУ зареєстровано близько 60 нових фактів нападів на журналістів під час демонстрацій на Євромайдані. У більшості випадків журналісти зазнали нападу під час виконання ними  службових обов'язків при висвітленні протестів як у Києві, так і в регіонах України.

ІА "Вголос": НОВИНИ