Про це під час відвідин Кінологічного навчального центру, що у Великих Мостах на Львівщині, заявив очільник Держприкордонслужби Петро Цигикал, повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Цього року ми плануємо набрати 1200 людей. Набираємо, виходячи з того, що основний напрямок нашої діяльності - Операція Об'єднаних сил. Зважаючи на це, ми трохи оголили західний кордон. Ситуація не критична, але задля посилення охорони державного кордону ми вирішили взяти додаткових військовослужбовців. У принципі, це невелика кількість людей: для порівняння, загальна кількість прикордонників в Україні становить 53 000 осіб», - зазначив Цигикал.

За його словами, сьогодні для охорони кордону ДПСУ також залучає курсантів:

«Вони виконують свої обов'язки дуже добросовісно, часто затримуючи порушників. Вірю, що ці молоді патріотично налаштовані люди з честю і гідністю виконуватимуть свої обов'язки, охороняючи наші кордони».

Як уже писав «Вголос», сьогодні у Кінологічному навчальному центрі Державної прикордонної служби України, що у Великих Мостах на Львівщині, 376 новобранців склали Військову присягу на вірність народові України.

ІА "Вголос": НОВИНИ