Про гомофобний номер у Facebook написала правозахисниця Софія Лапіна.

Номер почався зі слів коміка Володимира Зеленського про те, що у США з'явився новий тренд – камін-аут. «Якась відома людина, зірка, зізнається в тому, що він тепер не «він», а «вона», – говорить Зеленський.

Далі він пропонує поспостерігати за генеральною репетицією спектаклю «Буратіно» у Ніжинському театрі юного глядача після того, як головний герой розповів, що став «Буратіною».

Спочатку звучить відома пісня про персонажа, щоправда, зі змінами від «Кварталу».

«… скажите, как его зовут: «Пи-,..» - режисер зупиняє пісню і просить виконати пісню правильно. Натомість колектив додає до складу ще два: «Бу-рас!».

Коли трупа видає іще кілька гомофобних жартів, режисер просить їх бути толенратнішими. Однак коли Буратіно підходить до нього, режисер просить його відійти. Після цього іще один герой, Папа Карло, відмовляється грати в одному спектаклі із Буратіно зі словами: «Ви мені вибачте, але стругати такого сина я не буду».

Згодом Студія «Квартал-95» видалила відео з YouTube та вибачилася у коментарях, бо користувачі почали поширювати пости із хештегом #студіядно95. Однак активісти кажуть, що цього мало, і 4 січня планують провести акцію під будівлею телеканалу.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ