Про це заявила прес-секретар другого президента Леоніда Кучми Дарина Оліфер, повідомляє BBC.

Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський повідомив, що обстріли Авдіївки не припиняються.

«Письмового підтвердження припинення вогню у зоні ремонтних робіт російська сторона в СЦКК так і не надала. Сьогодні ремонтні бригади вже не зможуть вийти на місце розриву лінії електропостачання», - зазначив пан Жебрівський.

За його словами, «Авдіївський Коксохім» підняв температуру теплоносія у місті до 44 градусів, до населеного пункту прибули ще чотири карети швидкої допомоги з Костянтинівки.

Рішення про повномасштабну евакуацію поки не приймають, каже пан Жебрівський, але вже «повністю підготувалися» на випадок, якщо її таки оголосять.

Як писав «Вголос» міністр зовнішніх справ Павло Клімкін заявив, що Україна доповнить позов до Міжнародного суду ООН (Нідерланди) проти Російської Федерації фактами порушень прав людини, які мають місце зараз у Авдіївці.

Вже третю добу Авдіївка знаходиться під масовими обстрілами бойовиків. Під час бойових дій був пошкоджений ввід електрокабеля до населеного пункту, в результаті чого місто залишилось без електропостачання, водопостачання та теплопостачання. В місті не працюють школи та дитячі садки. Під артударами в умовах гуманітарної катастрофи залишаються близько 23-25 тисяч людей. З них 524 – діти дошкільного віку, 8900 пенсіонерів, 402 інваліди, понад 320 дітей-сиріт.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ