Про це йдеться в повідомленні прес-центру уряду за підсумками засідання Антикризового енергетичного штабу, повідомляє Урядовий портал.

У число 7 регіонів входять Харківська, Дніпропетровська, Київська, Чернігівська, Запорізька, Сумська, Черкаська.

Даним областям доручено провести засідання штабів з надзвичайних і техногенних ситуацій. Такі штаби мають проаналізувати кризові ситуації, які можуть виникнути внаслідок обмеження енергопостачання.

«Штаби цих областей  мають проаналізувати кризові ситуації, які можуть бути пов’язані з обмеженням енергопостачання. В першу чергу, щодо забезпечення населення енергопостачанням та теплом.  Також розглянути роботу промислових підприємств,  які працюють в безупинному режимі з точки зору добових графіків пікових навантажень», - зазначив віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Крім того, повинні бути вирішені питання резервного забезпечення населення електроенергією і теплом.

Також, Укренерго та відповідні підприємства мають розробити план заходів в умовах введення надзвичайного стану в енергетиці. А  енергопостачальні компанії, а також підприємства, які виробляють тепло- і електроенергетику, - напрацювати кроки, які не дозволять розморозити енергогенеруюче обладнання.

Нагадаємо, як писав «Вголос» в Україні пропонують запровадити надзвичайний стан в енергетиці.

ІА "Вголос": НОВИНИ