Про це повідомляє ПАТ «Запоріжжяобленерго».

«ПАТ «Запоріжжяобленерго» працює над відновленням енергозабезпечення Правого берега м. Запоріжжя, що був знеструмлений сьогодні, 27 червня, внаслідок пошкодження ПЛ 150кВ на території Дніпропетровської області», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в технічній дирекції енергокомпанії, сьогодні під час грози була пошкоджена високовольтна лінія електропередач потужністю 150кВ, що знаходиться у спільному користуванні ПАТ «Запоріжжяобленерго» та ПАТ «Дніпрообленерго».

Оскільки від цієї ПЛ здійснюється живлення підстанції «Армаліт» ПАТ «Запоріжжяобленерго», та частина Запоріжжя, яку вона забезпечує електроенергією - а це більша частина Правого берега - Бородинський, Осипенківський мікрорайони, Верхня Хортиця, Великий Луг - була знеструмлена.

Наразі фахівці ПАТ «Запоріжжяобленерго» працюють над тим, аби заживити ці райони за резервними схемами живлення. Частина споживачів вже з енергопостачанням. До кінця дня планується заживити всіх споживачів Правого берега, що постраждали внаслідок аварії, за резервними схемами.

ІА "Вголос": НОВИНИ