Про це інформує прес-служба НАБУ.

Нагадаємо, «Стіна» - проект з інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим.

Усіх затриманих сьогодні ввечері доправляють до Національного антикорупційного бюро у Києві для вручення письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

«Для з’ясування обставин вчинення злочину детективи НАБУ та прокурори САП проводять слідчі дії (обшуки) у Києві, Київській області, Чернігові та Харкові. Паралельно здійснюється оцінка зібраних доказів та вирішується питання про затримання інших осіб», - зазначили в прес-службі відомства.

Разом з тим, у НАБУ нагадали, що розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету під час реалізації проекту «Стіна» детективи здійснюють з березня 2016 року.

За версією слідства, внаслідок злочинних дій інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 16 млн грн.

Детективи Бюро ініціювали низку судових експертиз, безпосередньо виїжджали на кордон, із залученням експертів здійснювали огляд ділянок з метою об'єктивної оцінки фактичного обсягу виконаних робіт та співставлення їх з даними, які містяться в актах прийому-передачі виконаних робіт.

ІА "Вголос": НОВИНИ