Про це повідомляє Інтерфакс

Березневі ф'ючерси на нафту марки «Brent» на лондонській біржі «ICE Futures» подешевшали на 0,87 дол (1,25%) - до 68,59 дол за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту «WTI» на березень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на 0,52 дол (0,79%) - до 65,04 дол за барель.

«Exxon Mobil Corp» планує потроїти виробництво нафти на сланцевих родовищах Пермського басейну і довести його до 600 тис барелів на добу до 2025 року. За словами керівників «Exxon», видобуток в цьому регіоні залишається рентабельним за досить широкого діапазону цін.

«Chevron Corp» також нарощує видобуток в Пермському басейні - в 2018 році інвестиції в ці родовища складуть 3,3 млрд дол, хоча в інших регіонах «Chevron» скорочує вкладення.

«Видобуток нафти в США зростає і прогнози рухаються вище. Перевиробництво стає проблемою: незабаром ми потонемо в нафті з США», - вважає директор підрозділу нафти і нафтопродуктів в «Resource Economist» Есан уль-Хак.

Учасники ринку чекають публікації щотижневого звіту міністерства енергетики США щодо запасів палива в країні. Як показує консенсус-прогноз експертів, опитаних «Bloomberg», обсяг запасів нафти в Штатах за минулий тиждень міг вирости на 800 тис барелів.

Якщо прогноз здійсниться, підвищення запасів стане першим за 11 тижнів.

Окрім того, негативний вплив на ринок зробила новина про те, що кількість діючих нафтовидобувних установок в США зросло на 12 одиниць за тиждень і склало 759, за даними нафтосервісної компанії «Baker Hughes».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ