Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив генеральний Консул Республіки Польща у Львові Вєслав Мазур, передає кореспондент «Вголосу».

Такий великий попит Вєслав Мазур пов’язує із проведенням у Кракові з 27 по 31 липня Світових днів молоді.

«Цей рік, як ви знаєте, є особливим, оскільки у Кракові мають відбутися Світові дні молоді за участю Папи Римського. Тому дуже багато молодих людей хочуть потрапити на саме цей захід», – акцентував генеральний Консул Республіки Польща у Львові.

Він також сказав, що не знає жодного випадку, коли українцям відмовили у відкритті візі у зв’язку з проведенням центральної річної події у Кракові.

«Я не знаю жодного випадку, коли українська дитина не змогла виїхати на локації до Польщі через те, що не могла отримати польську візу», – запевнив Вєслав Мазур і додав, що сподівається, що наступного року Україна все-таки отримає безвізовий режим.

Нагадаємо, у Кракові з 25 по 31 липня триватимуть центральні дні зустрічей із Святішим Отцем, які називаються Центральними Подіями, а також супровідні заходи духовного і культурного характеру. Темою XXXI Світових Днів Молоді є слова: «Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя».

З програмою проведення Світових Днів молоді можна ознайомитися ТУТ.

Як писав «Вголос», при перетині кордону України з Польщею на період проведення Світових днів молоді у Польщі в автомобільних пунктах пропуску створили окремі смуги руху для автомобілів та автобусів, які прямують на цей захід.

ІА "Вголос": НОВИНИ