Про це повідомляє Інтерфакс

«Скасовувати санкції точно було б неправильним сигналом. Ми маємо гарантувати, що санкції залишаться в силі, а, можливо, і посиляться через дії Росії», - сказав К.Волкер.

Як причину для санкцій К.Волкер назвав те, що Росія не дотримується зобов'язань щодо виконання Мінських домовленостей».

«Вона робила й інші речі, наприклад, здійснила атаку із застосуванням нервово-паралітичного газу у Великій Британії», - додав К.Волкер.

Крім того, він застеріг Італію від зняття санкцій з Росії в односторонньому порядку. «Італія не може зняти санкції з Росії без тяжких наслідків», - заявив К.Волкер.

«Це європейські заходи, а не італійські. Їх недотримання насамперед викликало б проблеми з Брюсселем», - додав він.

К.Волкер висловився за призупинення проекту газопроводу «Північний потік-2», зазначивши, що він «зміцнює залежність Європи від російського газу». Він закликав забезпечити різноманітність у закупівлі газу для Європи.

«Необхідно продовжувати розвиток і доступ до неросійських джерел постачання, тобто до американських, норвезьких, африканських та з Катару», - сказав він.

К.Волкер також висловився про удари по Сирії, заявивши, що їхня мета «не завдати шкоди Сирії чи спровокувати конфлікт із Росією, а зупинити використання хімічної зброї та закласти основи для закінчення конфлікту».

Як писав «Вголос», глава Мінфіну США Стівен Мнучін заявив, що оголосить про нові санкції проти Росії сьогодні, 16 квітня.

ІА "Вголос": НОВИНИ