Про це пише «Обозреватель».

«В Україні можна знайти роботу з більш вигідними умовами, ніж пропонують заробітчанам, до прикладу, в Польщі. До того ж, мова йде не лише про рівень заробітних плат, але і про можливості реалізувати себе, побудувати кар'єру, значно збільшити своє матеріальне становище», – йдеться в матеріалі.

Видання наводить дані Міжнародної організації праці, згідно з якою за кордоном кар'єру будують лише одиниці українців. За даними Міжнародної організації праці, 40% трудових мігрантів знайшли низькокваліфіковану роботу, а ще 23,8% працюють не за своєю спеціальністю.

«Значна частка зайнята роботою, яка не вимагає жодної кваліфікації або кваліфікації в іншій галузі», – йдеться у звіті МОП.

Через велику кількість трудових мігрантів, особливо після запуску безвізу, кадровий голод відчули на собі багато бізнесменів, в тому числі і ресторатори. І щоб утримати співробітників, довелося підвищувати зарплати. Вже зараз кваліфіковані офіціанти у столичних закладах разом з чайовими можуть заробляти близько $1 тис.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ