Про це вона заявила під час зустрічі в Королівському інституті міжнародних відносин (Chatham House), повідомляє Посольство України у Сполученому Королівстві в Twitter. 

«Путіну не потрібен Донбас, але (йому потрібно – ред.) дестабілізувати всю Україну, а, значить, і Європу, у тому числі через втручання в майбутні президентські та парламентські вибори в Україні», – сказала вона.

Як зазначається на сайті Chatham House, учасниками зустрічі, окрім Ірини Геращенко, виступили, зокрема, заступник регіонального директора Amnesty International по Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв, колишній заручник Ігор Козловський, дружина полоненого танкіста 1-ї танкової бригади Богдана Пантюшенка Вікторія та інші.

Повідомляється, що темами для обговорення зустрічі були останні новини щодо обміну полоненими, гуманітарні зусилля, спрямовані на підтримку вразливих груп населення, та наслідки конфлікту на решті території України. Також планувалося розглянути перешкоди на шляху до поліпшення гуманітарної ситуації на Донбасі та те, як посилити допомогу, надану західними союзниками України.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ