Про це він сказав на брифінгу за підсумками підписання кредитного договору з ЄБРР щодо дофінансування завершення робіт з будівництва трамвайної колії на Сихів.

«Плануємо, що трамвай поїде весною. Питання лише, чи всі вагони будуть нові, чи встигне «Електрон» виготовити 7 нових трамваїв. Весь основний об’єм робіт до кінця року виконали, зараз залишилася підземна частина робіт – заміна  колектора, проблем з погодою і продовженням робіт немає», – заявив він.  Зокрема, на Сихів планують запустити 7 нових електронівських трамваїв (Львів отримав субвенцію із державного бюджету в розмірі 41 млн 714 тис. грн на закупівлю нових трамваїв».

Також Садовий запевнив, що є домовленості щодо перенесення ринку «Санта-Барбара». «По ринку «Санта-Барбара» виходимо на підписання угоди з працівниками про перенесення ринку, щоб можна було планово продовжувати роботи», – зазначив він.

Нагадаємо, на початку цього року Андрій Садовий обіцяв запустити трамвай на Сихів восени чи принаймні до кінця року. Однак виявилося, що потрібно терміново замінювати аварійний колектор на вул. Угорській, а на це потрібно ще 5 млн євро. Угода про додаткове кредитування ЄБРР на заміну колектора була підписана лише сьогодні.

Окрім того, наприкінці жовтня цього року незалежний експерт, француз П’єр-Ів Тесьє, який здійснює технагляд проекту будівництва трамвайної колії на Сихів від компанії «Egis», зізнався, що реальна можливість запустити трамвай з’явиться не раніше ніж восени 2016 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ