У зв'язку з наближенням зимових свят багато українців повертаються із країн Євросоюзу додому. Це зумовило до виникнення черг на пунктах пропуску на кордоні.

Про це інформує Державна прикордонна служба України на своїй офіційній сторінці у Facebook.

У відомстві повідомляють про значне збільшення пасажиропотоку перед святами. Упродовж декількох днів служба фіксувала проиблизно 90 тисяч мандрівників за добу. Упродовж листопада і до початку грудня цей показник становив 50 тисяч за добу. Найбільше українців проходять через пункти пропуску на кордоні з Польщею. Серед прикордонних областей найбільший пасажиропотік зафіксований у Закарпатській області.

У Держприкордонслужбі повідомляють, що зростання пасажиропотоку перед зимовими святами є звичним явищем. Минулого року в той самий час прикордонники фіксували до 300 тисяч мандрівників за добу.

У відомстві також закликають дотримуватися всіх правил карантинних обмежень санітарно-гігієнічних норм під час перетину кордону.

Слід зауважити, що наразі чотири сусідні з Україною країни, а саме Угорщина, Словаччина, Молдова та Румунія занесені МОЗ України до списку країн так званої «червоної зони». Мандрівники, які прибувають звідти, повинні відправитися на самоізоляцію із мобільним додатком «Вдома».

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ