Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» говорили із головою фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді Маркіяном Лопачаком.

Тепер два прапори у Львові вивішуватимуть 1 січня, 3 лютого, 5 березня, 21 травня, у четверту неділю травня, 14 і 30 червня, 30 липня та 14 жовтня.

«В умовах гібридної війни, яку ми маємо зараз в Україні не тільки на східних кордонах, але й яка зараз розпочинається на західних кордонах, червоно-чорний прапор – це вістря, яке чітко ідентифікує українців», – зазначив Маркіян Лопачак.

За його словами, цей стяг є чи не на усіх важливих для країни подіях, а також – на фронті. Відтак червоно-чорний прапор уже став символом не лише 40-х років, але й сьогодення:

«Цей стяг я особисто бачив, будучи старшим сержантом ЗСУ, ледь не в кожному підрозділі, з яким якось перетинався в зоні проведення бойових дій. Якщо взяти Революцію Гідності – на будь-якій картинці з Києва, з Майдану – ви обов'язково побачите червоно-чорні кольори… Вони символізують червону кров і чорну землю, кров, яку люди готові проливати за власну країну. І це, в першу чергу, самоідентифікація і чітке визначення свого».

Втім, у прийнятті рішення про узаконення цього стягу депутати довго не могли дійти згоди. Як відомо, ухвалу мали розглядати ще 15 лютого. Проте тоді, через «інформаційні маніпуляції», її не затвердили.

«Маніпуляція полягала в тому, що наче прирівнюється синьо-жовтий прапор і закидають, що замість синьо-жовтого хочуть використовувати червоно-чорний», – пояснив він.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ