Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

На відкриття прибуло кілька тисяч людей з усіх куточків області та з-за її меж. Після освячення храму «Усіх святих землі української» священики відслужили панахиду. Також біля монумента воїнам УПА відбулося віче пам'яті.

Як зазначив свободівець Тарас Стародуб, зусиллями волинських націоналістів в урочищі Вовчак постав повноцінний історичний комплекс з криївками, неподалік яких розташований цвинтар з могилами воїнів УПА, які мужньо боронили свою землю. 

«Саме на цій Волинській землі започаткувала свою героїчну боротьбу Українська Повстанська Армія. Не знає наша історія жодного факту, коли українська армія капітулювала. Але знаємо Святослава Хороброго, який казав: «Не посоромимо землі руської, а ляжемо головами тут, бо мертві сорому не знають». Цю світлу традицію перейняли борці УПА. Тільки подумати, могутня Європа двічі падала на коліна без спротиву: перший раз перед нацистами, другий - перед більшовиками. А УПА воювала десять літ із одними і другими! Це правда - боротьба маленької Карпатської України з мадярами тривала довше, ніж війна великої Франції з німцями. І ми сьогодні для себе маємо визначитися, чи ми є послідовниками і продовжувачами героїчної боротьби наших славних воїнів, чи, стоячи на колінах перед пам'ятниками нашим окупантам, будемо просити вибачення за те, що захищали свою землю і народ», - наголосив свободівець.

На завершення віча хор «Нескорені» Червоноградської станиці братства воїнів ОУН-УПА заспівав патріотичних пісень.

ІА "Вголос": НОВИНИ