«Не виключаємо, що війська країн-членів НАТО з’являться в Україні».

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов у відповідь на питання журналістки проєкту «Говорить Великий Львів» на пресконференції у Львові. 

Данілов вважає інформацію про те, що війська інших країн можуть з’явитися на території України -  вже «не якоюсь річчю, яка була б вибуховою».

«Якщо б це було ще 10 років тому, воно б викликало інший резонанс, інші події. Зараз все набагато спокійніше, тому що 2 роки війни - гарячої фази, тому що фактично вона розпочалась ще у 2014-му», - каже Данілов.

Ба більше, за його словами, світ починає розуміти, що таке Росія і що означає, коли українська влада заявляє про деколонізацію РФ. 

«Росія після Другої світової війни лишалася єдиною країною, яка на своїй території має колонії. Решта цивілізованих країн світу від них відмовились за результатами Другої світової. У Росії колонізовані цілі народи, вони живляться цим населенням, знищують їхню мову, культуру, забирають їхні природні ресурси і ми більш, ніж впевнені, що в результаті цієї війни відбудеться так звана деколонізація Росії. І ми будемо з вами бачити і вільну Ічкерію, і багато-багато інших територій, які заявлятимуть про свою незалежність», – переконаний секретар РНБО 

Окрім того, за словами Данілова, Путін вже зрозумів, що він програв.

«Питання тільки часу і скільки нам треба буде ще сплатити життів наших кращих із кращих за нашу перемогу і свободу. А Путін вже програв», – Олексій Данілов – секретар РНБО 

Повну версію пресконференції Олексія Данілова можна переглянути тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ