Експрем'єр-міністру України та двом його поплічницям, одна з яких є посадовицею столичної РДА, повідомили про підозру. Їх підозрюють в підтримці Російської Федерації.

Про це повідомляє у Telegram-каналі Київська міська прокуратура.

За даними слідства, колишній прем’єр-міністр України Микола Азаров, перебуваючи на території держави-агресора, створив Telegram-канал на якому нині розміщуються публікації пропагандистського характеру з наративами Кремля, які формують у суспільстві антиукраїнські настрої.

Матеріали, що публікуються на каналі спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України.

Правоохоронці встановили, що адміністраторами Telegram-каналу були дві поплічниці Азарова: ексчиновниця столичної РДА Олена Хохлова та чиновниця столичної РДА Валентина Хлоп’яча.

 

Хлоп’яча - є чинним державним службовцем та наразі обіймає посаду начальника організаційного відділу в столичній райдержадміністрації.

Інша - Хохлова, колишня співробітниця цієї ж РДА, яка на даний час виїхала на територію РФ.

Підтримуючи активні зв'язки з Азаровим та його оточенням, жінки сприяли у проведенні інформаційно-підривної діяльності, яка координується представниками російських спецслужб та спрямована на дискредитацію діючої влади на міжнародній арені.

Чинній посадовиці РДА повідомлено про підозру особисто за місцем проживання. Азарову та іншій його поплічниці – заочно, у зв’язку з перебуванням вказаних осіб у РФ.

Наразі вирішується питання про обрання посадовиці РДА запобіжного заходу.

ІА "Вголос": НОВИНИ