Учасник організації «Новое величие», яку в Росії визнали екстремістською, Сергій Гаврилов попросив політичного притулку в Україні.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в силових структурах.

26-річний Гаврилов перебував під домашнім арештом, перед черговим засіданням суду він покинув територію Росії і попросив політичного притулку в Україні, повідомило джерело.

За інформацією видання Грани.ру, 21 жовтня Гаврилов в'їхав в Україну через пункт пропуску «Сеньківка» на кордоні з Білоруссю.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України повідомляло, що 21 жовтня в пункт пропуску "Сеньківка" в Чернігівській області, на вхід в Україну прибув 26-річний громадянин Росії і попросив притулку. Під час бесіди росіянин повідомив, що в РФ його переслідують за участь в акціях протесту проти чинної влади. Чоловіка направили в органи Державної міграційної служби України.

Учасників "Нового величия" звинувачують в організації і участі в екстремістському співтоваристві. Слідство вважає, що вони мали намір захопити владу в Росії шляхом державного перевороту. Самі фігуранти справи стверджують, що ідею створення подібної організації їм підказали співробітники поліції і ФСБ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ