Член Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Євген Глібовицький пропонує скасувати результати скандального голосування за відсторонення Зураба Аласанії з посади голови правління «Суспільного мовлення».

Про це Глібовицький пише на своїй сторінці Facebook.

«Скасувати результати голосування щодо розірвання контракту з Зурабом Аласанією як такі, що місять процедурні порушення та не є оформленими у відповідності до вимог »Закону про суспільне телебачення та радіомовлення України« та не дозволяють встановити точний результат голосування», — пише Глібовицький.

Він наголошує, що відсутність встановленого мотиву, який за законом міг би бути підставою для відставки викликає сумніви. Сумніви викликає також результат голосування: при трьох голосах «проти», принаймні, за різними свідченнями від чотирьох до шести членів наглядової ради зараз стверджують, що вони голосували «проти».

Відтак це може викликати недовіру до процесу й якості організації голосування.

Також Євген Глібовицький пропонує скликати наступне засідання наглядової ради та внести до порядку денного питання про відповідальність голови правління ПАТ НСТУ. Крім цього, провести відкрите голосування, яке визначить: Зураб Аласанія залишається на посаді чи покидає її.

Нагадаємо, що Зураба Аласанію, контракт із яким був розрахований на чотири роки, звільнили з посади голови правління Національної суспільної телекомпанії України. 

«Вголос» також писав, що звільнений із посади голови правління “Суспільного мовлення” Зураб Аласанія стверджує, що йому невідомі причини такого рішення НСТУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ