Про це повідомив Сергій Лєсков - голова керченського виробничого кооперативу «Риболовецький колгосп ім.1 травня» - компанії-судновласника сейнера, пише Інтерфакс-Україна.

«Вони не повернулися на судно, кримінальної статті їм не визначили, залучати до кримінальної відповідальності їх не збираються. Увечері (6 квітня - ред.) з ними зв'язувався, були у Маріуполі, 6 осіб тоді вже розмістили у готелі, троє лишалися у суді. Паспорти їм не повернули, плюс їм вручили повістки з'явитися у Херсон свідками у справі капітана»,  повідомив Лєсков.

Зазначається, що захисники внесли заставу за капітана судна «Норд» Володимира Горбенка, однак через великодні свята його випустять з-під варти тільки 10 квітня, передає «Громадське радіо», посилаючись на заступника прокурора Криму Олександра Удовиченка.

У прокураторі Криму станом на вечір 6 квітня надходження коштів не підтверджували. 

Адвокат арештованого Горбенка Дмитро Щербина повідомив, що після внесення застави той планує поїхати з Херсона до двоюрідного брата у Мелітополь Запорізької області.

«Буде співпрацювати зі слідством. Йому кожного понеділка необхідно з’являтися до слідчого. Він буде виконувати вимоги суду», - заявив Щербина.

Відповідно до ухвали суду, Горбенко не може залишати територію Херсонської області, і щоб поїхати на Запоріжжя, йому знадобиться дозвіл слідчого.

«Якщо він без дозволу слідчого це зробить, це буде повторною підставою для взяття під варту», - зазначили у прокуратурі. 

ІА "Вголос": НОВИНИ