Весняна погода сповнена сюрпризів, але ж сильного вітру ми, автомобілісти, точно не боїмося. Експерти Аuto24 вважають, що дарма.

Здавалося б, в теплому затишному салоні нам жоден вихор не страшний, але ця впевненість оманлива. Вітер — сувора сила, в деяких випадках здатна покотити автомобіль, наче м'ячик. На щастя, такі урагани в Україні — велика рідкість, але тим не менш, автомобілісту варто очікувати від вітру найсерйозніших неприємностей.

Вітер небезпечний не сам по собі, а тим, що може кинути на машину щось важке — аж до величезного білборда або газетного кіоску. Не кажучи вже про дерева, які в деяких містах падають просто масово.

Тому в сильний вітер автомобіліст повинен дотримуватися кількох простих правил:

  • не паркуватися поблизу великих рекламних щитів;
  • не паркуватися у дворах старої забудови, де багато захаращених балконів із кустарним склінням, навісами, антенами, супутниковими тарілками;
  • уникати руху вулицями, засадженими старими деревами, насамперед — із великими кронами;
  • залишати салон рекомендується лише в тому випадку, якщо зовсім поруч є більш надійний притулок.
У разі потрапляння вашої машини в зону обвалу дерева або елементів будівель зберігайте спокій. Не прагніть цієї ж секунди і будь-що-будь покинути територію, озирніться, чи не спровокуєте ви таким чином ДТП. Якщо на вашу машину падає дерево або стовп, пригніться в салоні до рівня подушки сидіння, а то й нижче, адже важкий стовбур здатен пом'яти дах сучасного легковика.

Раніше «Вголос» повідомляв про сильний вітер і мокрий сніг: в Україні оголосили перший рівень небезпеки.

ІА "Вголос": НОВИНИ