Про це на «Обозревателе» пише адвокат, блогер Наталія Горбаль.

«Солдат 3-ої мінометної батареї Анатолій Топольський, воїн АТО, відомий український діджей dj Tapolsky, він же законний чоловік Анастасії Топольської, яка вступила у позашлюбний зв'язок з народним обранцем Лещенко С.А., може стати щасливим володарем майже в 600 000,00 грн. І все це багатство на нього може «впасти» завдяки висловлюванням самого Лещенко С.А., на захист якого стала його «подруга», вона ж законна дружина Анатолія Топольського, вона ж кредитор Лещенко С.А., вона ж Анастасія Топольська», - пише Наталія Горбаль.

«Після систематизації всієї інформації по даній топ-темі, і, напевно, це не просто інформація, а, скоріше, факти, викладені самими учасниками угоди купівлі-продажу квартири, мені стало цікаво розглянути дану угоду через призму категорії спільної сумісної власності подружжя або співмешканців по спільному проживанню, з тим, щоб зрозуміти юридичні наслідки публічних заяв учасників даної операції», - додає юрист.

Наталія Горбаль зазначає, що за її підрахунками Топольська віддала Леценку 1 195000 грн, але щоб Анастасії Топольській передати такі кошти коханцю, потрібний дозвіл її законного чоловіка.

«В силу норм Сімейного кодексу України ці кошти є спільним майном подружжя, якщо інше не передбачено договором між ними або ці кошти не є її особистими коштами. Оскільки сама Топольська не згадувала про договір між подружжям, зокрема, шлюбний припущу, що його не існує. Також Топольська не робила ніяких заяв з приводу того, що передані гроші Лещенко в якості позики, є її особистими засобами», - вважає юрист.

Тож підсумовує Наталія Горбаль, Анатолій Топольський може подати у суд на свою невірну дружину та отримати половину суми, яку вона віддала коханцю Лещенку.

«Анатолій Топольський, внаслідок порушення його прав, має право звернутися до суду про захист свого порушеного права з позовом про визнання договору позики між Лещенко С.А. і Топольською А.А. недійсним, а в шлюборозлучному процесі, провадження у якій було відкрито за позовом самої Топольської в м Дніпро, звернутися із зустрічним позовом про поділ майна, заявивши про наявність спору щодо майна. Відповідно до такого позову громадянин Топольський А.В. має право вимагати, як мінімум, половину тієї суми, яка була передана в позику пану Лещенко - 597 500,00 грн.», - зауважує юрист.

Також Наталія Горбаль розробила юридичні рекомендації для сторін конфлікту:

Для громадянки Топольської: виходячи з характеру поточних фінансових взаємин Лещенко-Топольська, до укладення шлюбу з паном Лещенко бажано обговорити можливі договори, зокрема, шлюбний, який вони можуть укласти між собою з метою структурувати свої фінансові взаємини в шлюбі.

Для громадянина Топольського: пам'ятати про те, що порушене право може бути захищене судом.

Для пана Лещенка (з урахуванням того, що антикорупційний прокурор Назар Холодницький доручив НАБУ перевірити інформацію щодо законності придбання квартири нардепом): мати, що називається, «напоготові» письмові договори позики з фізичними особами, згідно з якими народний депутат Лещенко С.А. отримав певні суми в борг і не забути ці договори вказати в декларації.

ІА "Вголос": НОВИНИ