Повідомлення про цей факт надійшло 29 грудня о 12:29.

На місці рятувальники встановили, що на глибині близько 18 метрів під уламками бетонних кілець, а також шару піску та ґрунту перебуває копач криниці, 44-річний житель села Городківка Крижопільського району.

Установивши з потерпілим мовний контакт та налагодивши йому подачу кисню і продуктів харчування, шаргородські та прибулі їм на допомогу тульчинські рятувальники розпочали вивільняти криницю від обвалених порід.

30 грудня о 3.45 для подальшого проведення рятувальних робіт було залучено особовий склад аварійно-рятувального взводу Міжрегіонального рятувального центру.

Лише 31 грудня о 0:45 постраждалого вдалося відкопати та вилучити на поверхню, а згодом каретою швидкої допомоги доставлено у Шаргородську районну лікарню для подальшого медичного обстеження.

На цей час потерпілий перебуває у задовільному стані. 44-річний чоловік є батьком чотирьох дітей.

Як відзначають рятувальники, цьогоріч це вже третій випадок на території області, коли їм довелося надавати допомогу копачам під час обвалу колодязних шахт.

У першому випадку вдалося зарадити біді, наступний забрав життя людини.

А ось подібного третьому в історії області аналогів немає. Півтори доби чоловік пробув на 18-метровій глибині, відрізаний від світу у вузькому, замкненому звідусіль просторі, залишившись живим.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ