Лікарі попереджають користувачів телефонів про «очних інсульти» через ігри в темряві. Чоловік в Китаї тимчасово осліп після того, як грав на своєму гаджеті в темряві.

Про це пише New York Post.

Чоловік на ім'я Ванг з Сіаня (провінція Шеньсі), розповів, що на мить втратив зір після того, як пограв в ігри на своєму смартфоні з вимкненим світлом.

«Я хотів подивитися на свій телефон і не зміг побачити деякі слова правим оком», – розповів Ванг.

Лікарі діагностували у нього оклюзію центральної артерії сітківки, відому як «очний інсульт», – стан, викликаний закупоркою артерій, що переносять кисень до сітківки. Очний згусток може привести до серйозної втрати зору, якщо негайно не почати лікування.

Лікар зробив висновок, що тимчасова сліпота викликана «надмірним використанням електронних предметів», яке може привести до «надмірному навантаженні на зір». Ванг стверджує, що у нього дійсно була звичка грати на своєму телефоні після того, як він лягав спати.

Тимчасова втрата зору, викликана іграми на телефонах, є зростаючою епідемією серед користувачів смартфонів, щомісяця близько 20 молодих людей страждають на цю недугу. Лей додає, що «рівень постійної сліпоти від гаджетів також високий».

Проте, американські експерти засумнівалися в правильності діагнозу.

«Щоб стверджувати, що це був очної інсульт, має бути документальне підтвердження», – каже очний хірург Гарет Лема.

Лема розповів, що оклюзія артерії сітківки зустрічається тільки у 1% населення в цілому і зазвичай вражає людей похилого віку, які страждають «закупоркою сонної артерії або захворюванням клапана серця».

«Також перед інсультом відбуватиметься відбілювання сітківки і витончення артерій, яке буде тривати протягом декількох тижнів», – сказав він.

Набагато більш вірогідним винуватцем проблем Ванга є «тимчасова сліпота від смартфонів», тимчасова втрата зору на одне око, викликана постійним використанням телефону в умовах низької освітленості. На щастя, інтернет-наркомани можуть уникнути цієї недуги, використовуючи обидва ока під час нічних сесій смартфонів. Лема заявляє, що Ван «міг також мати приступ очної мігрені».

У будь-якому випадку використання гаджетів має бути дозованим.

Як відомо, Всесвітня організація охорони здоров'я внесла залежність від відеоігор в Міжнародну кваліфікацію хвороб (ICD-11).

ІА "Вголос": НОВИНИ