Мати дітей госпіталізована в критичному стані. Інцидент стався в іспаномовній родині, яка живе в трейлері в місті Амарілло, повідомляє BBC.

Як розповів журналістам представник поліції міста, розслідування веде особливий слідчий відділ через те, що в ході інциденту загинули діти.

Поліцейські і медики приїхали в будинок-трейлер за викликом сусідів близько п'яти годин ранку і виявили його жителів, які лежали на підлозі. Як з'ясувалося пізніше, діти, віком від 7 до 17 років, були вже мертві. Мати терміново госпіталізували, а батько був не в змозі говорити без допомоги перекладача.

Як розповів батько сімейства, днем раніше він придбав у одного знайомого сильнодіючий пестицид під назвою Weevil-cide, який використовується для дератизації в промислових масштабах, в основному при перевезенні продуктів на танкерах.

Чоловік розкидав пестицид під своїм трейлером, але через деякий час домашні почали скаржитися на запах.

Тоді чоловік вирішив вимити капсули пестициду з-під трейлера потужним потоком води. Однак поднання капсул з водою спровокувало хімічну реакцію, продуктом якої був газ фосфін, або фосфористий водень.

Фосфін дуже отруйний, діє на нервову систему, порушує обмін речовин.

Зараз чоловікові не пред'явлено ніяких звинувачень.

Коли розслідування буде закінчено, справу передадуть до прокуратури штату, щоб вона вирішила, чи пред'являти звинувачення, і за якою статтею.

ІА "Вголос": НОВИНИ