Про такі деталі інциденту повідомив радник голови МВС Антон Геращенко на особистій сторінці у Facebook

Він також детально розповів про особу стрілка.

«У кілера при собі виявлені документи громадянина України - Дакара Олександра Венусовіча, 1958 року народження. Зараз поліція і спецслужби перевіряють реальність існування такого людини і історію його життя», - повідомив Геращенко.

Утім, він зазначив, що радше за все, ця особа виявиться не Дакаром Олександровичем, а «зовсім іншою особою, що регулярно їздила в Росію для отримання інструкцій з Центру».

За даними правоохоронців, нападник отримав паспорт громадянина України 10 лютого 2016 року. Закордонний паспорт - 15 лютого 2016 року. Довідку про ідентифікаційний код - 11 лютого 2016 року.

«Збіг? Не думаю!» – прокоментував радник голови МВС.

«Останнє його повернення з РФ було у середині травня місяця. Після чого даний громадянин раптом вирішив зв'язатися з Адамом Асмаевим і Аміною Окуевой під виглядом журналіста французької газети «Le Mond», - зауважив Геращенко.

Він також повідомив, що слідство буде розглядати всі версії мотивів замаху на Адама Осмаєва і Аміну Окуєву.

«Там, звичайно, буде і чеченський слід, що найбільше будуть розкручувати російські пропагандистські ЗМІ та їхні посібники в Україні. Інша версія, яка очевидна у даному випадку, - це спроба добре продуманого і організованого замовного вбивства, підготовленого заздалегідь впровадженим в Україні кілером, підготовленим російськими спецслужбами», - написав Геращенко.

Як стало відомо, наразі Адама Осмаєва з двома кульовими пораненнями шпиталізували до лікарні Києва. Туди ж направили і «кілера-невдаху». За даними медиків, їхньому життю нічого не загрожує.»І кілер, і Адам Осмаєв знаходяться під охороною спецпідрозділів поліції. Також вжито заходів для недопущення того, щоб кілер покінчив життя самогубством», - додав Геращенко.

Нагадаємо, як писав «Вголос»  У МВС підтвердили, що 1 червня у Києві було поранено Адама Осмаєва, учасника АТО, якого у Росії звинувачують у замаху на президента Росії Володимира Путіна.

«Вголос» 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ